October 4, 2011

Teori Konspirasi atau Paranoia?

aku sungguh sedih bila melihat orang kita ni mudah sangat percaya dengan mana-mana sumber tanpa cari bukti kukuh dulu. aku tahu entry ni akan buat ramai orang panas, tapi aku tak boleh biarkan benda ni terus berleluasa.

ini aku senaraikan sikit dari penipuan teori konspirasi yang famous. berikut adalah contoh khabar angin yang bohong tetapi majoriti orang islam percaya.1. mole people adalah yakjuj dan makjuj (contoh)

ini bangang apa ni. dah bertahun-tahun dah pun masih ada orang percaya lagi. yang mulakan cerita NASA terjumpa mole people ni adalah website weekly world news. ini bukan news betul punya. ini for fun punya site. takkan itu pun tak boleh detect. sarcastic tak paham ??. antara cerita yang direka weekly world news ni adalah megan fox adalah lelaki dan facebook tamat tahun 2012.

nah sekarang apa rasa. kpd yg sudah percaya, sila pergi sumbat muka dalam lubang jamban.2. gambar batu terapung

ya aku tahu memang ada batu terapung mengikut hadis tapi bukan yang ini

nak tau lebih baca di gempaksiot
siap ada orang tampal dekat surau lagi. pecelop ?3. upin ipin illuminatus

note dan email forward yang mengatakan jangan sebut upin kerana dalam bahasa aramaic bermaksud saya benci rasul dll.

kalau kamu cerdik kamu akan buat research dahulu sebelum fwd kan. tapi sayang seribu kali sayang, ini berita tergempar yang kamu kena cepat2 sebarkan supaya dikagumi oleh kawan2. tak kira la fitnah ke apa jangan peduli.

ini entry dari dewa kebaikan. perhatian : dewakebaikan adalah blog sarkastik. jangan jadi bo*oh untuk percaya bulat-bulat.


4. kewujudan tangan2 ghaib yang mengawal dunia

ini syirik yang jelas. freemason, yahudi dan amerika adalah 3 ekor makhluk yang lemah dan tak mampu buat apa-apa. mereka tak pernah mengawal dunia ini. yahudi punya kerajaan kelam kabut juga. amerika dengan ekonomi hampir bankrap. freemason memang wujud tapi tak sekuat yang kamu sangkakan.

apa yang kita kena percaya pasal dajjal adalah berdasarkan apa yang nabi dah cerita dan tafsiran ulama' berkenaannya. itu saja. khabar angin tak perlu percaya sayang oi.

cukup di sini. untuk faham bab ni eloklah baca blog-blog ini
blog.aidan (yg ni best)