June 11, 2009

Squid Ward

Salam.

Semalam(10 Jun) pegi jalan2 Bab dengan kawan 2 yang baru sampai dari Zabid. Semua karkun. Ingat nak pegi mkn kat Damai pasal ada tahklil arwah tapi rasa cam malas gak. Duit pun kong. Ingat nak duk sakan je tengok tv, main ping pong atau lepak2 minum `Asir kat Funduq sebelah. Tapi dengan tiba-tiba, sebuah panggilan yang tiba mengubah rancangan malam tu. Budak2 ni nak belanja aku minum2 kat Bab. Pas makan Mulawwah dengan Tuna, Miji nak cari jubah. Kitorang jalan masuk Bab. Bab dah laen skang. Ramai askar jaga. Cari jubah second hand takde, kami pon pergilah kedai shilan Arab yang pandai cakap Melayu tu. Mahal sangat. 2ribu, seribu setengah.

Blah kedai laen. Mahal gak. Jubah 'Musta`mal' mana? Patutnya ada depan pintu je. Kalau takde kita balik lu ah. Nak balik tu kitorang diserang penjual2 jubah musta3mal tetiba. Owh, rupanya diorang da tukar port. Kat depan jalan pulak. Aku berkenan tengok jubah hitam ni satu. Corak dia lawa. Beli terus. Pinjam Jahed 400. Budak2 tu beli banyak gak. Harga dari 1000 jadi 250. Aku tawar dpat 400 je. Tak cukup expert lagi. Brin dengan Miji dah cukup power!!


Ok. Sekian kisah idopku. Mesti korang serabut otak baca cerita pasal idup aku yang tak penting ni. Takperlah, blog ni kan "Blog Seorang Zikry" hahahahaha..

5 .:

PG said...

Syabas Inspector Sahab :)

Z I K R Y said...

Haahahaha..

Ins. Sahab?

:)

Anonymous said...

nakanakaanaknaakananakanaakakanakaanakakaankanaknanakankaknankaknankankaknankakanankankankankaankankankaankankankankaankaknankankankaankankankankank

Lun said...

tawr mnwr perlukn kmhirn yg tinggi ^_^

Z I K R Y said...

tak jugak cuma perlu pndai cakap arab dgn fasih jee..